søndag 12. september 2010

Inception! =)



Dom Cobb, spilt av Leonardo Dicaprio er en dyktig tyv, den absolutt beste i den farlige kunsten ekstraksjon, som går ut på å stjele verdifulle hemmeligheter fra dypt inne i underbevisstheten i en drømme- tilstand, når sinnet er på sitt mest sårbare. Man gjør dette ved å bedøve personen man skal ”stjele” fra, og koble flere personer sammen i en slags ”drømme” maskin, som gjør at flere personer kan ta del i en og samme drøm. Cobb’s sjeldne evne har gjort ham til en ettertraktet spiller i denne forræderske nye verden av industri spionasje, men det har også gjort ham til en internasjonal flyktning, og kostet ham alt han noensinne har elsket.

Nå har Cobb blir tilbudt en sjanse til innløsning. I stedet for den perfekte drømme- kuppet, skal Cobb og hans team av spesialister gjøre det motsatte: deres oppgave er ikke å stjele en idé, men å plante en. Hvis de lykkes, kan det være den perfekte forbrytelsen. Men her må nøye planlegging og ekspertise forberede laget mot en farlig fiende som ser ut til å forutse deres hver bevegelse. Hvis Cobb klarer å gjennomføre oppdraget vil han få tilbake sitt gamle liv.

Men det viser seg at dette oppdraget er mer komplisert enn først antatt. Oppdraget går ut på å plante ideen om å oppløse et av Amerikas største konglomerater. Denne ideen skal plantes i hodet til lederen for konglomeratet. For å plante en slik idé må man så dypt inn i hjernen at man må ha flere lag med drømmer. DVS at det er en drøm i en drøm, som vil si at når man ”våkner” opp fra den dypeste drømmen, er man ikke i virkeligheten men i et annet lag av drømmen man har vært i fra starten. Derfor er denne filmen så utrolig interessant og spennende, nettopp fordi at man ikke vet om man er i en drøm eller i virkeligheten! Filmen er også fylt av action fra begynnelse til slutt, som gjør at jeg anbefaler denne filmen på det sterkeste. I tillegg blir det mange kule situasjoner når man er i flere lag av drømmer, som for eksempel at gravitasjonen opphører i en drøm på grunn av at de "faller" i et annet lag av drømmen. Denne filmen fikk meg fatisk til å tvile på hva som egentlig er virkelighet, og om vi lever eller faktisk drømmer akkurat nå?

Derfor gir jeg:

Terningkast 6!






Ingen kommentarer: